Zwemlessen

In 2023 zullen er geen zwemlessen gegeven worden.

Indien u wel interesse heeft in de zwemlessen en op de hoogte wilt blijven voor het geval er zwemlessen gegeven gaat worden stuur dan svp een e-mail naar zwemles@zwembadaarweide.nl

 Lesmethode

Zwembad Aarweide biedt lessen aan voor het A, B en C diploma volgens de normen van de ENFOZ

De lesgroepjes in Aarweide zijn niet groter dan 8 kinderen. De lessen voor het A-zwemmen zijn verdeeld in een vóór- en hoofdtraject. In het vóórtraject staat watervrij maken en het aanleren van enkele zwemslagen centraal. In het hoofdtraject zullen de technieken van zwemslagen en onderdelen op weg naar het A diploma verbeterd en verder aangeleerd worden.

Als leerlingen voldoende vooruitgang maken, is doorstromen naar het hoofdtraject mogelijk. Als de lesgevers vinden dat uw kind voldoet aan alle onderdelen, kan hij of zij ook afzwemmen in zwembad Aarweide.

De zwemlessen worden gegeven in verwarmd (diep) water (temperatuur 22 tot 24C). Bij goede buitentemperaturen is ook in ondiep water les voor kinderen in het voortraject. Het is wel van belang dat de beginnende kinderen in het bezit zijn van een (EasySwimm) pakje. Het pakje dient u zelf aan te schaffen.

Diploma-zwemmen

In zwembad Aarweide is ook de mogelijkheid om af te zwemmen. Voor zowel het A, het B en het C-diploma. Data worden later bekendgemaakt. Wie daarvan gebruik maakt, betaalt € 17,50 voor het diploma. Het is overigens geen garantie dat uw kind kan afzwemmen.