Zwemlessen

 

Vanaf maandag 15 mei  t/m donderdag 17 augustus starten wij weer met zwemlessen in Zwembad Aarweide. (zie schema onder) De lessen zijn zowel voor de beginnende zwemmer als kinderen die reeds zwemlessen volgen.

Let op !  In de zomer vakantie vanaf 10 juli zijn de tijden anders.

Klik hier voor het word inschrijfformulier

Zwemlesdagen en tijden periode maandag 15-5-2016 t/m donderdag 6-7-2016 in de middag
Voor zwemlessen voor het A diploma kunt u kiezen uit de volgende dagen:

Maandag16.00 - 16.30 uur
Dinsdag16.00 - 16.30 uur
Donderdag16.00 - 16.30 uur

Voor zwemlessen voor het B/C diploma kunt u kiezen uit de volgende dagen:

Maandag16.30 - 17.00 uur
Dinsdag16.30 - 17.00 uur
Donderdag16.30 - 17.00 uur

In de zomervakantie van maandag 10 juli t/m donderdag 17 augustus worden de zwemlessen in de  ochtend gegeven:

A diploma:

Maandag10.00 - 10.30 uur
Dinsdag10.00 - 10.30 uur
Donderdag10.00 - 10.30 uur

B/C diploma

Maandag10.30 - 11.00 uur
Dinsdag10.30 - 11.00 uur
Donderdag10.00 - 11.00 uur

Per dag zullen 4 lessen van een half uur gegeven worden, te weten:  zwemlessen voor het  A diploma, verdeeld in een vóór- en hoofdtraject en lessen voor het traject  B en C diploma.  De lessen worden  verdeeld over 4 zweminstructeurs. Het kan dus wel eens voor komen dat uw kind niet altijd van dezelfde zweminstructeur les krijgt.

Lesmethode

Wij bieden lessen aan voor A-B- C zwemmen, volgens de normen van   het Nationaal Platform Zwembaden /NRZ.         Wij hebben contacten met zwembad De Wel in Nieuwkoop. Aan u is dan de keuze om  evt  daar in te stromen en de zwemlessen te vervolgen na het Aarweide seizoen.

De groepjes waaraan les wordt gegeven,  zullen niet groter dan 8 kinderen zijn.   De lessen voor het  A zwemmen zijn verdeeld in een  vóór en hoofd traject. In het vóór traject zullen de kinderen watervrij gemaakt worden en de ook beginselen van enkele zwemslagen aangeleerd worden. In het hoofdtraject zullen de technieken van zwemslagen en onderdelen op weg naar het  A diploma verbeterd en verder aangeleerd worden.

Wij vragen U in het inschrijfformulier om al vooraf  in te vullen in wat voor niveau u zelf denk dat uw kind thuis hoort.  Na de eerste les zullen wij de groepen definitief op niveau indelen.  Mocht uw kind voldoende vooruitgang  in het voortraject maken dan zullen wij hem/haar doorzetten naar het hoofdtraject.  Als wij vinden dat uw kind voldoet aan alle onderdelen kan hij of zij ook afzwemmen en hun diploma bij ons halen.                                                                                                               
De zwemlessen vinden plaats in verwarmt diep water, 22 tot 25 gr. Bij goede buitentemperaturen gaan we ook in ondiep water les geven aan  kinderen die in het voortraject zitten.  Het is wel van belang dat de beginnende kinderen in het bezit zijn van een (EasySwimm) pakje, deze dient u zelf  aan te schaffen.

Kosten

De zwemlessen bedragen € 7,50 per les.

Mocht uw kind afzwemmen tijdens het Zwembad Aarweide seizoen, betaalt u voor het diploma
€ 17,50. Het is geen garantie dat uw kind afzwemt in dit seizoen. Ook voor het B en C diploma kan bij ons worden afgezwommen.

Doorgaan zwemlessen

De lessen gaan ten allen tijde door behalve bij voorspelling van heftige storm/ onweer. Wij zullen u dan minimaal 1 uur van te voren inlichten via de mail, zorg dat u die wel even nakijkt voordat u weggaat.  De lessen die tijdig worden afgemeld door omstandigheden die niet voorzien waren, zullen niet worden doorberekend. Mocht uw kind niet komen zwemmen zonder dit te melden, berekenen wij de lessen wel door.

Betaling

Betaling geschiedt door het overmaken van de zwemlessen naar rekeningnummer NL75RABO 0346481929 t.n.v. Zwembad Aarweide, o.v.v. zwemlessen + naam van uw kind.
De aantal zwemlessen die u kind per maand gaat volgen dienen per maand vooraf betaald te worden en wel:  vóór 15-5 de aantal lessen van mei, vóór 1-6 de aantal lessen van juni, vóór 1-7 de aantal  lessen van juli en voor 1-8 de aantal lessen van augustus.  Als we geen betaling voor de gestelde datums ontvangen hebben zullen we u kind helaas niet aan de lessen kunnen laten deelnemen. De betaling voor het evt diploma zwemmen zal vooraf betaald dienen te worden, als bekend wordt wanneer uw  kind daarvoor is uitgenodigd.

Mochten er door onvoorziende omstandigheden iets  gebeuren dan kan dit natuurlijk altijd in overleg met Cock of Carin besproken worden.

Meer informatie?

Zijn er toch nog vragen dan kunt u deze stellen via ons zwemles mailadres zwemles@zwembadaarweide.nl. We zullen dan proberen u vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Vanaf 29 april 2017 zijn wij ook telefonisch te  bereiken op Zwembad Aarweide. U kunt vragen naar Cock of Carin. Zijn wij er niet, laat dan uw telefoonnummer en naam achter, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

U kunt ook uw vraag  mailen door het onderstaand contactformulier in te vullen: