Zwembad Aarweide opent 12 mei

Woensdag 12 mei om 14.00 start het nieuwe zwemseizoen 2021.   We beginnen het seizoen met beperkte openingstijden.   Deze verschillen per dag, soms alleen in de morgen, dan weer in middag en avond.  Het idee is dat er voor iedereen wat passends te vinden is.  In verband met Covid-19 zijn we nog beperkt in mogelijkheden en is recreatief zwemmen nog niet toegestaan.  Reserveren is op dit moment ook nog vereist.  We mogen dus nog maar een beperkt aantal bezoekers gelijktijdig ontvangen maar iedereen heeft er wel weer zin in. Sporten is goed voor de mens, ook in de buitenlucht.  We  hebben allemaal de behoefte om meer te mogen en het komt, maar helaas langzaam. Onze verwachting was toch wel dat er zo omstreeks medio mei wel meer mogelijk was, maar helaas.  

Voor de wat frequentere bezoekers zijn er dit seizoen “meerbadenkaarten” waarmee je goedkoper uit bent dan wanneer je losse kaartjes koopt. 

Een los kaartje kost dit jaar € 5,50, een tienbadenkaart kunt u kopen voor € 45,00 en geeft u € 10,00 korting. Een twintigbadenkaart kost € 80,00 en geeft u € 30,00 korting. 

Na het kopen van een meerbadenkaarten kunt u via de reserveringssite een kaartje reserveren. Bij het afrekenen kunt u de code, die u via de mail heeft ontvangen, gebruiken om te betalen.   

Ook nieuw dit jaar is dat u een vrijwillige donatie kan doen via de verkoopsite. Indien u besluit om niet te gaan zwemmen, om welke reden dan ook, maar het zwembad een warm hart toedraagt kunt u een vrijwillige bijdrage geven.  

De komende 1,5 week is er voor de “Jeugd met diploma” ( jonger dan 17 jaar) een zeer gereduceerd tarief om ca. 1,5 uur banen te zwemmen met beperkte, door badpersoneel bedachte uitdagingen. Ook hier is het aan deelnemers per tijdsblok beperkt. 

Helaas , het ondiepe bad, glijbaan en  peuterbad mogen we “nog” niet gebruiken voor recreatief zwemmen. We blijven de ontwikkelingen goed volgen en zullen waar mogelijk aanpassingen doorvoeren.  

 Om  het complex toch zoveel mogelijk te gebruiken, wordt er zwemles gegeven. ( Er zijn immers overal wachtlijsten).  Verder gaat zwemvereniging De Plas, zolang men niet in binnenbad mag zwemmen,  het diepe bad enkele uren per week gebruiken.  Volleybal Vereniging Scarabee uit Ter Aar, gebruikt het grasveld voor trainingen voor hun leden. De openingstijden van 12 t/m 16 mei kunt u vinden op www.zwembadaarweide.nl De links voor de verkoop staan onderaan dit bericht.   

In principe is het schema  met openingstijden tot 9 juli gereed en iedere week hetzelfde.  Wij hopen echter, dit op basis van versoepeling van de Covid-maatregelen, daar wanneer mogelijk, recreatief zwemmen in op te kunnen nemen. 

Zwemseizoen 2020 startte vorig jaar op 1 juli met een maand slecht weer. Hopelijk krijgen we in seizoen 2021 spoedig betere weersomstandigheden.  De gemeente en zeker onze Wethouder van Sport, de heer G. Duin vindt sporten belangrijk voor lichaam en geest, laat dus zien dat wij als gemeenschap deze voorziening niet willen missen.  

Het badpersoneel is er klaar voor! 

Een fijn zwemseizoen.   Bestuur Zwembad Aarweide 

Toegangstickets
https://justtickets.nl/4070/Zwembad_Aarweide_2021_tickets

10 of 20 Badenkaart  of donatie
https://justtickets.nl/4290/Zwembad_Aarweide_2021_badenkaart_of_donatie